icon

NL

icon

NL

Zomervakantie en sporten, vaak niet de beste combinatie

Zomervakantie en sporten, vaak niet de beste combinatie

Zomervakantie en afvallen, vaak niet de beste combinatie. In zo’n vakantieperiode geven we tenslotte wat makkelijker toe aan verleidingen en schiet het bewegen er wel eens bij in. Helemaal niet erg, maar nu de vakantie voorbij is wil je er natuurlijk weer echt voor gaan.

Als je weer wilt starten kan het verleidelijk zijn om te kiezen voor een 30 dagen challenge, een crash-dieet of een poedertje dat wonderen belooft. Sommige van deze acties hebben inderdaad als gevolg dat je lichaamsgewicht verliest. Vocht, spiermassa en misschien zelfs wat vet.

Maar, zoals met alles eigenlijk, als het te mooi klinkt om waar te zijn; dan is het dat ook. Hoe graag je het ook zou willen, er bestaat geen quick fix of wondermiddel om af te vallen. Sterker nog, crashdieëten en wondermiddelen werken op lange termijn vaak averechts. Je relatie met eten verslechterd en aan het eind van de rit geeft de weegschaal een hoger getal aan dan toen je begon.

Hoe het wel moet? Dat is van veel factoren afhankelijk. Natuurlijk zijn er een aantal algemene tips, die ik in de maand september graag met je deel. Volg @motivatedcoaching op Instagram of Facebook en lees de hele maand september meer over dit veelbesproken onderwerp. Vanaf vandaag kun je via motivatedcoaching.nl ook 10 tips downloaden over dit onderwerp. Deze tips helpen jou op weg naar een goede relatie met voedsel én jouw streefgewicht.

Veel leesplezier en bij vragen sta ik natuurlijk voor je klaar!